Kategoriarkiv: Ungdomsidrott

Svensson Surrar #51 med Simon Lantz

HA74:s skadade lagkapten Simon Lantz gästade poddsoffan igår Lördag 25 februari, ett snack mitt i skid-vm med kaffe och chokladbitar. Det blir surr om HA74:s säsong såhär långt även en del om Simons uppväxt och  karriär hittills. Vi nämner namn som Robert Lindberg, Koke, Pale, Magnus Lantz, Kevin Carlsson, Ståhlgren, Kristian Frisk. Simon avslöjar vem som är den bäste han spelat med, och han berättar när han blev Starstruck! Vidare får vi reda på en del inside från HA74:s A-lag!

Vi snackar och spekulerar vilt inför avslutningen av Alltvåan idag och till det lovade Simon att vi kör en Svensson surrar på Youtube ikväll för att fortsätta spekulationerna när det står klart vilka som möts i Play-off!

God Lyssning!

Thomas Olofsson

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

Svensson Surrar #44 -En specialare med Alexander Jepsen

Med näsdukar då både jag och Alexander var rejält förkylda och en rejäl balja kaffe besökte jag Alexander Jepsen i Onsdags Till Vardags arbetar Alexander som sportreporter på Vetlanda Posten, Tranås Tidning, Smålands Tidningen och Smålands Dagblad. Detta avsnitt handlar i första hand om de lokala ishockeylagen och vad Alexander tror om deras framfart nu när fortsättningsserierna startar upp eller redan har startat i vissa fall. En trevlig stund kom det att bli bland mycket annat nämndes: Tranås AIF, Lenhovda IF, Oscar Fransson, Åseda IF, Nässjö HC, Edwin Karlsson, Boro/VHC, HA74, Mjölby, HC Dalen, HV71, Snöskottning, Tuppen, Wallin, Tingsryds AIF, TAIF, Västervik, IK Oskarshamn, Troja, pojklagshockey, Huge, Sudden.

God Lyssning!

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

# 43 Svensson Surrar med Gabriel Popanicic!

2017 års första avsnitt bjuder på ett samtal med Gabriel Popanicic målvakt i Sävsjöklubben HA74. Gabriel berättar om sin karriär och blickar framåt mot Alltvåan södra som HA74 tagit sig till efter grundserien. Det droppas en hel del namn såsom Christer Strömqvist, Peter Hedståhl, Robin Hedståhl, Novac Djockovic, Calle Castell, Stefan Könnye, Ola Jepsen, Nick Carlsson, Kristian Frisk, Simon Lantz, Pontus Hedståhl, Gustav Borglin, Lasse Svensson, Jan-Erik Modigs, Jesper Fasth, Röda Stjärnan, Eskil Norström, Anders Haglund, Claes Dahlbeck, Adam Almqvist, Henning Sohlberg, Joakim Berggren, Nils-Gunnar Svensson, Roger Ahlqvist, Christian Gustavsson, Emil Jidskog, Tranås AIF, Stefan Fransson, Tobias Ståhlgren, Patrik Ruiz, Jakub Komma. Gabriel eller Gabbe som han kallas berättar om sin tokigaste ritual någonsin, och avslöjar hur nära det var att det blev fotboll istället och vad det var som avgjorde till ishockeyns fördel.
Tack Gabriel för en trevlig förmiddag och till alla andra:
God Lyssning!

Synpunkter: Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

# 39 med Henning Sohlberg!

I samband med att Henning och jag var på en tränarkurs förra helgen närmare bestämt den 11 november, så passade jag på att sitta ner henning39och surra med den gode målvaktstränaren och målvaktsinstruktören. Vi pratade om allt från målvaktstavlor, till storlek på skydd, vi nämnde Brouedeur, Jansson, Reideborn, Nilsson, Eriksson, Henning förklarar varför experterna har fel alltsom oftast och den eviga frågan: Hur ska man göra för att göra mål? Dessutom berättar Henning om sin karriär som målvakt och hur den kom att övergå till att bli målvaktstränare! Och hur det är att bo på hotell i Norge!

God Lyssning!

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

Surr #38 med PG Fahlström!

Nu är det dags igen, ett Kanonavsnitt! 39:an är dessutom redan inspelad och på gång. I dagens 38_picavsnitt ett snack med PG Fahlström, PG i sitt esse och en förkyld Svensson! Mycket diskuteras, Hofgårdshallen är med på ett hörn liksom Donald Trump. Modo, kallgrader, snöröjning, Husqvarna, TV-pucken och en massa annat surr!

 

 

Du når mig på
Thomas@idrottsutveckling.se

God Lyssning!

Share This Post

Svensson Surrar # 35 med Mattias Linder

Nu två dagar efter nummer 36 släpper jag nummer 35, och efter det får vi hoppas att avsnitten läggs ut i den ordning de spelas in. I onsdags kväll den 26 oktober var jag hemma hos Mattias Linder och surrade sport! En del saker läggs på hemsidan med anledning av det, till att börja 35skmed ett klipp från Sävsjörevyn 2008 då HA74 värvade utländska stjärnor.

Dessutom spotifylänkar på en del låtar som Mattias skrivit och som nämns i avsnittet, dessutom uppdaterar jag min Spotifylista med Mattias låtar. Och till det blir det en speciell avslutningssignatur! Till detta nyheter om Komstadspelen 2017 och julklappstips!

Tarzan & Jane på gymmet
https://open.spotify.com/track/3RHetLvGfgNRl2E5ev8izg

En ensam Cowboy
https://open.spotify.com/track/5RVCw5FkByd0Xwyu9Z9BWZ

// God Lyssning

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

Surr #30 med Stefan Lund!

bildlundDå är det dags för en Rookie i Svensson Surrar Sport, idrottsforskare och skolforskare Stefan Lund från Linnéuniversitetet. Stefan pratar framförallt om den forskning han bedrivit där han tillsammans med kollegor undersökt idrottsgymnasierna och talangidentifikationen, vilka anses vara talanger och vad tittar de som väljer talangerna efter? God lyssning.

Länk till en rapport skriven för RF som Stefan är en av författarna till:
http://www.svenskidrott.se/ImageVaultFiles/id_33061/cf_394/Nationellt_godk-nda_idrottsutbildningar.PDF

 

Share This Post

Tankar från ett Hotellrum i Vrigstad . . .

. . . den rubriken kan ju få vem som helst att tänka på en musiker i utförsbacken som minns de gamla goda tiderna med bitterhet och ett glas starkt i handen. Men så blir det inte alls! Det kommer istället att -föga överraskande- handla om sport, närmre bestämt om Ishockey. Anledningen är att jag fick med mig ett matchprogram från den EM-turnering för 16-årslag som spelades i Sävsjö Ishall 1992. Spelarna övernattade på Vrigstad Värdshus, det hotellet jag just nu ligger på och knackar ner dessa rader. (Jag går en kurs och en del av kursen genomförs i Vrigstad, jag har inte slarvat bort bilnycklar och plånbok på jobbet och är oförmögen att komma hem).

De spelare som var med i ovan nämnda turnering var (är) födda år 1976. En av dessa spelare Johan Davidsson får kommande helg sin HV71 tröja hissad i Kinnarps Arena. En del andra spelare har jag inte en aning om var de hamnade. Jag tar de Finska målvakterna som exempel. Jarno Saarelainen och Pasi Nätynki var de två ordinarie burväktarna enligt matchprogrammet. Efter en koll på eliteprospects visar det sig att de har ett par säsonger var i de finländska andra och tredjeligorna. Den finska målvaktsreserven hette Miikka Kiprusov. Med ett tiotal säsonger i NHL utsedd till bästa målvakt i den liga, han blev finländsk mästare, spelade OS och World Cup.

Tänk på detta alla som tvärsäkert uttalar sig om vem som kommer bli bra när spelarna bara är 16 år!

Lägger bilder (tagna med mobil, scannar ev senare) på laguppställningarna.

 

Tack till Kennet Ohlsson som sparar på allt!

Share This Post

Svensson Surrar med PG Fahlström

 

PG Fahlström, har skrivit en avhandling om hockeycoacher, han är f.d elitspelare och tränare i badminton, han har medverkat i Morgonpasset i P3, han är ordförande i EASM, European Association for Sport Management. Inte nog med det han har också varit med i Svensson Surrar Sport.
PG arbetar på Idrottsavdelningen vid Linnéuniversitetet och forskar bl.a. om talangutveckling inom idrotten.

Detta är den första delen av två, vi hade så pass mycket att prata om så samtalet är delat i två delar.
Mycket Nöje
Thomas@idrottsutveckling.se

 

PG under intervjun
PG under intervjun

 

 

Share This Post