Det är för mycket sport inom idrotten

Överskriften till denna artikel myntades av Percy Nilsson legendarisk ordförande i Malmö IF. Han sa dessa ord någon gång på 1990-talet om jag minns rätt. Nåväl han har rätt i det han säger, i alldeles för många föreningar och förbund är det sporten och det sportsliga som räknas och bara det som räknas. Föreningar och förbund bör enligt mig bli bra mycket bättre på andra delar såsom marknadsföring, ekonomisk planering, varumärkesbyggande etc. Som förening har du dock krav på dig och dessa krav kommer uppifrån (de flesta krav gör så), från specialförbund och specialdistriktsförbund. Dessa krav är mer eller mindre alltid kopplade till det sportsliga. Exempelvis. Er tränare för B-pojkar måste genomgått BU-2 utbildningen, era funktionärer skall gå båsfunktionärsutbildning vecka 36. Era domare måste gå den och den domareutbildningen. Men det är alldeles för lite krav på de som sköter det som inte sker på planen.

Varför inte kräva att föreningen skall ha en utbildad ekonom i styrelsen, eller en utbildad marknadsförare, eller en varumärkesstrateg?

Idag krävs inte ens av föreningarna att de sköter närvarorapporteringen via Internet?!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Share This Post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.