Föreningsfostran inte bara för föräldrar ….

Idag har HA74, ishockeyklubben i Sävsjö lagt ut ett trägolv i Sävsjö Ishall. Dag och tid bestämdes för ca en vecka sedan. Vi var 5 vuxna som var där, jag gjorde det jag är bäst på i alla sammanhang, jag kokade kaffe och fixade fika. Det behövs många som hjälper till och bär ut detta golv. Jag var väldigt nära att för en vecka sedan be föräldrar till spelarna i mitt lag (B-pojkar) hjälpa till. Nu gjorde jag inte det utan jag sa till spelarna själva, och visst de kommer säkert känna av ryggen imorgon, det var någon som klämde sig och en del av dom hade blåsor, men de lärde sig en hel del bland annat att kokt korv med limpbröd istället för korvbröd är gott, att det är jobbigt att bära golv, att en slägga är tung, att fika när man slitit tillsammans är gott, att en liten tvåkronorsklubba som belöning räcker ibland, men framförallt lärde de sig, vi kan själva vi behöver inte be mamma och pappa om hjälp varenda gång.

Här tror jag att föräldrar och föreningar (vilket ofta är samma sak) av gammal tradition (och kanske smidighet) ofta ordnar verksamheten så att barnen skall ägna sig åt idrotten det är träningsläger, sommarläger, cuper, seriespel etc, men det är Mamma och/eller Pappa som skall stå i kiosker, bemannar garderober, hjälpa till på marknader, sälja strumpor, ta med sig lotterna till sitt jobb för att sälja, ordna sponsorer , lägga ut golv.

Vi i idrottsföreningarna måste bli bättre på att fostra in våra barn i föreningsfostran inte bara tävlingsfostran!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Share This Post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.