Vakna!

Den nya gymnasieförordningen som träder ikraft 2011 kommer att begränsa antalet ungdomar som får möjlighet att gå på idrottsgymnasier. Denna försämring kommer att genomföras oavsett regering. Ett mycket hårt slag mot ett stort antal elever på gymnasieskolan. Kommer detta fram i den politiska debatten inför valet?

Nej, det gör det inte och detta är väldigt konstigt. Idrott är viktigt för människorna det diskuteras högt och brett om NHL-spelarnas vara eller icke vara i VM. En träningsmatch, nej förlåt det var visst en tävlingsmatch mot San Marino är en snackis i skolor och på arbetsplatser. HElena Jonssons nerver och Emma Greens iskyla skapar tidningsuppslag och rusning till morgonsofforna.

Men varenda gång det närmar sig val då diskuterar vi: EU, FN, RUT-avdrag, bröstpumpar och annat ”intressant”.

Jag är en så kallad ”sportidiot” och jag är en stolt sådan som kommer att rösta, om det inte krockar med någon viktig match, in med idrotten i den natinella och inte minst i den lokala debatten inför valet. Jag personligen kommer att rösta på det parti som lovar att de som spelar ishockey i Sävsjö inte skall tappa 6-8 veckors träning varje år just för att de bor i Sävsjö.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Share This Post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.