Kategoriarkiv: Idrotten och Samhället

Svensson Surrar #51 med Simon Lantz

HA74:s skadade lagkapten Simon Lantz gästade poddsoffan igår Lördag 25 februari, ett snack mitt i skid-vm med kaffe och chokladbitar. Det blir surr om HA74:s säsong såhär långt även en del om Simons uppväxt och  karriär hittills. Vi nämner namn som Robert Lindberg, Koke, Pale, Magnus Lantz, Kevin Carlsson, Ståhlgren, Kristian Frisk. Simon avslöjar vem som är den bäste han spelat med, och han berättar när han blev Starstruck! Vidare får vi reda på en del inside från HA74:s A-lag!

Vi snackar och spekulerar vilt inför avslutningen av Alltvåan idag och till det lovade Simon att vi kör en Svensson surrar på Youtube ikväll för att fortsätta spekulationerna när det står klart vilka som möts i Play-off!

God Lyssning!

Thomas Olofsson

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

Svensson Surrar #44 -En specialare med Alexander Jepsen

Med näsdukar då både jag och Alexander var rejält förkylda och en rejäl balja kaffe besökte jag Alexander Jepsen i Onsdags Till Vardags arbetar Alexander som sportreporter på Vetlanda Posten, Tranås Tidning, Smålands Tidningen och Smålands Dagblad. Detta avsnitt handlar i första hand om de lokala ishockeylagen och vad Alexander tror om deras framfart nu när fortsättningsserierna startar upp eller redan har startat i vissa fall. En trevlig stund kom det att bli bland mycket annat nämndes: Tranås AIF, Lenhovda IF, Oscar Fransson, Åseda IF, Nässjö HC, Edwin Karlsson, Boro/VHC, HA74, Mjölby, HC Dalen, HV71, Snöskottning, Tuppen, Wallin, Tingsryds AIF, TAIF, Västervik, IK Oskarshamn, Troja, pojklagshockey, Huge, Sudden.

God Lyssning!

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

# 43 Svensson Surrar med Gabriel Popanicic!

2017 års första avsnitt bjuder på ett samtal med Gabriel Popanicic målvakt i Sävsjöklubben HA74. Gabriel berättar om sin karriär och blickar framåt mot Alltvåan södra som HA74 tagit sig till efter grundserien. Det droppas en hel del namn såsom Christer Strömqvist, Peter Hedståhl, Robin Hedståhl, Novac Djockovic, Calle Castell, Stefan Könnye, Ola Jepsen, Nick Carlsson, Kristian Frisk, Simon Lantz, Pontus Hedståhl, Gustav Borglin, Lasse Svensson, Jan-Erik Modigs, Jesper Fasth, Röda Stjärnan, Eskil Norström, Anders Haglund, Claes Dahlbeck, Adam Almqvist, Henning Sohlberg, Joakim Berggren, Nils-Gunnar Svensson, Roger Ahlqvist, Christian Gustavsson, Emil Jidskog, Tranås AIF, Stefan Fransson, Tobias Ståhlgren, Patrik Ruiz, Jakub Komma. Gabriel eller Gabbe som han kallas berättar om sin tokigaste ritual någonsin, och avslöjar hur nära det var att det blev fotboll istället och vad det var som avgjorde till ishockeyns fördel.
Tack Gabriel för en trevlig förmiddag och till alla andra:
God Lyssning!

Synpunkter: Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

# 42 Ett Sent God Jul!

Så kommer det äntligen det avsnittet som spelade in den 21 december när det var som mörkast och Thomas hade namnsdag och allt vände, PG och jag pratar om Bob Dylan, om Den gyllene elvispen on JVM, om Winston Churchill om Åsa Wiberg om Calle Hageskog, om Wayne Gretzky, om Janne Fors!
God Lyssning!
Nästa avsnitt redan imorgon Nyårsdagen!

Share This Post

Svensson Surrar #41 med PG!

Ett alldeles fullmatat avsnitt, med skidorientering, karbonpapper, trälim, Zlatan, Jerringpriset, Bill Koch, Arja Hannus, Isabella Gullén, och en massa annat intressant, såsom talangmiljö, MODO, dart, jazzmusik. Dessutom påminns ni om Svenssons förmåga att inte trycka på rätt knapp! Ett kanonavsnitt helt enkelt!

Share This Post

Jubileumsavsnitt # 40 med PG!

Så var det dags för ett jubileum igen! Jag ger totalt ut mitt 40:e avsnitt, ett verkligt surr med PG Fahlström, i dessa tider fyllda av 40logoklappar, julbord och trevliga fester kan det ibland ta lite tid att redigera ett podcastavsnitt därav dröjde det innan avsnittet kom ut, men det är väl värt att lyssna igenom! Vi surrar om Zlatan, Fortsätt läsa Jubileumsavsnitt # 40 med PG!

Share This Post

# 39 med Henning Sohlberg!

I samband med att Henning och jag var på en tränarkurs förra helgen närmare bestämt den 11 november, så passade jag på att sitta ner henning39och surra med den gode målvaktstränaren och målvaktsinstruktören. Vi pratade om allt från målvaktstavlor, till storlek på skydd, vi nämnde Brouedeur, Jansson, Reideborn, Nilsson, Eriksson, Henning förklarar varför experterna har fel alltsom oftast och den eviga frågan: Hur ska man göra för att göra mål? Dessutom berättar Henning om sin karriär som målvakt och hur den kom att övergå till att bli målvaktstränare! Och hur det är att bo på hotell i Norge!

God Lyssning!

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

Surr #38 med PG Fahlström!

Nu är det dags igen, ett Kanonavsnitt! 39:an är dessutom redan inspelad och på gång. I dagens 38_picavsnitt ett snack med PG Fahlström, PG i sitt esse och en förkyld Svensson! Mycket diskuteras, Hofgårdshallen är med på ett hörn liksom Donald Trump. Modo, kallgrader, snöröjning, Husqvarna, TV-pucken och en massa annat surr!

 

 

Du når mig på
Thomas@idrottsutveckling.se

God Lyssning!

Share This Post

Svensson Surrar # 37 med Putte Engdahl!

I det 37:e avsnittet är min ambition att ta med dig som lyssnare bakom kulisserna. I Söndags satt jag och snackade med Johannes Engdahl, eller Putte som alla säger. Putte är materialförvaltare i HA74:s putte-3seniorlag i Div 2. Ni får åsikter, funderingar och Putte berättar hur en vecka gestaltar sig. Dessutom blir det en del roliga historier!

Dela gärna avsnittet i sociala medier, Tack!
God Lyssning!

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

Svensson Surrar # 35 med Mattias Linder

Nu två dagar efter nummer 36 släpper jag nummer 35, och efter det får vi hoppas att avsnitten läggs ut i den ordning de spelas in. I onsdags kväll den 26 oktober var jag hemma hos Mattias Linder och surrade sport! En del saker läggs på hemsidan med anledning av det, till att börja 35skmed ett klipp från Sävsjörevyn 2008 då HA74 värvade utländska stjärnor.

Dessutom spotifylänkar på en del låtar som Mattias skrivit och som nämns i avsnittet, dessutom uppdaterar jag min Spotifylista med Mattias låtar. Och till det blir det en speciell avslutningssignatur! Till detta nyheter om Komstadspelen 2017 och julklappstips!

Tarzan & Jane på gymmet
https://open.spotify.com/track/3RHetLvGfgNRl2E5ev8izg

En ensam Cowboy
https://open.spotify.com/track/5RVCw5FkByd0Xwyu9Z9BWZ

// God Lyssning

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post