Kategoriarkiv: Svensson Surrar Sport!

Svensson Surrar Sport # 52 med PG Fahlström

Efter en och en halv månad är det dags att surra med idrottsforskare PG Fahlström igen. Det blir en hel del om hockeyslutspelet och om PG:s senaste resor, till Sydafrika och Schweiz. Lite oväntat nämner vi nordisk kombination. Lite om kvalserien till division ett samt slutspelsserien och kvalet till SHL samt om finalen i SDHL. PG ställer frågan:

Varför ändras reglerna i slutspelet?

// God Lyssning!

Synpunkter till Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

Svensson Surrar #51 med Simon Lantz

HA74:s skadade lagkapten Simon Lantz gästade poddsoffan igår Lördag 25 februari, ett snack mitt i skid-vm med kaffe och chokladbitar. Det blir surr om HA74:s säsong såhär långt även en del om Simons uppväxt och  karriär hittills. Vi nämner namn som Robert Lindberg, Koke, Pale, Magnus Lantz, Kevin Carlsson, Ståhlgren, Kristian Frisk. Simon avslöjar vem som är den bäste han spelat med, och han berättar när han blev Starstruck! Vidare får vi reda på en del inside från HA74:s A-lag!

Vi snackar och spekulerar vilt inför avslutningen av Alltvåan idag och till det lovade Simon att vi kör en Svensson surrar på Youtube ikväll för att fortsätta spekulationerna när det står klart vilka som möts i Play-off!

God Lyssning!

Thomas Olofsson

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

Svensson Surrar # 50 PG med replik på repliken!

I detta jubileumsavsnitt, nr 50 så svarar PG Fahlström på den fråga Lasse Granqvist ställde i Sporthuset avsnitt #77. En hel del om talangutveckling således. Men det vore inte ett jubileum om det inte hoppas från det ena till det andra, så det blir något om Västerbottens distriktslag i Svenska skidspelen, något om Svenssons matlagning och filmslut!

Tack till podden Sporthuset för att vi får låna en liten bit av deras avsnitt #77 , där det förutom Tommy Åström och Lasse Granqvist är Thomas Johansson från Djurgården som medverkar, lyssna gärna på den podden!

Synpunkter till Thomas@idrottsutveckling.se

Dela gärna avsnittet på sociala medier.

Share This Post

Svensson Surrar # 49 med Erik Vikström Tränare i Mjölby HC

Här kommer det utlovade, längre avsnittet med Erik Vikström huvudtränare i Mjölby HC som parkerar i toppen på den Södra Alltvåan i hockey. Erik var gäst i poddsoffan lördagen den 27 januari. Snack om allt från hur det gick till när Erik blev tränare till en beskrivning av en vanlig arbetsvecka och dessutom utser Erik  alltvåans bästa spelare, och berättar om sin karriär.

 

 

God Lyssning!

Synpunker till Thomas@idrottsutveckling.se

Dela gärna avsnittet på sociala medier!

Share This Post

Mjölby HC:s Tränare E Vikström efter match mot Boro/VHC

Ett kortavsnitt!

Erik Vikström kommer under veckan vara med i ett längre personporträtt. Erik besökte poddsoffan i Lördags innan han bevittnade matchen HA74-Värnamo Tigers. Idag efter matchen Mjölby-Boro/VHC ringde jag upp Erik, eller ”Serben” som han kallas. Han ger sin syn på matchen och avslöjar varför han har det smeknamnet och vem som ligger bakom smeknamnet. Halvrassligt ljud speciellt i Början!

Share This Post

Svensson Surrar #47 med Andreas Johansson Nässjö HC -Talangfabriken startar om

Fredagen den 20 januari spelades det 47:e avsnittet in, jag packade mickar och stativ och puttrade upp över höglandet till en av de ishallar som torde ligga högst i Sverige om vi mäter meter över havet. Dock huserar representationslaget i föreningen jag besökte, Nässjö HC, numera i division tre. Men ljuset i tunneln är att föreningen som fostrat spelare -som Kessler Eriksson, Jesper Fast, Jesper Wiliamsson, Bröderna Brännström – Erik och Isac, Anton Bengtsson- har efter ett ekonomiskt stålbad börjat se att det vänder. Med en minst sagt imponerande ungdomsverksamhet som grund ser Nässjö HC framåt med tillförsikt. Jag surrade en dryg halvtimma med Andreas Johansson, en eldsjäl med många titlar på sitt föreningsvisitkort om han hade haft något.

God Lyssning

Synpunkter till Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

Svensson Surrar # 46 -PG tillbaks med Besked!

Samma kväll som idrottsgalan dominerade alla tänkbara sociala medier så spelade PG Fahlström och jag in avsnitt 46. Årets fjärde avsnitt, det första med idrottsforskare Fahlström. PG hade några dagar tidigare varit ute på Twitter och gått i polemik med Lasse Granqvists tyckare i podden ”Sporthuset” (avs 75). Hade jag varit ute efter rubriker hade jag skrivit ”Känd Talangforskare sågar Granqvist”, det gör PG inte!
Dock håller han inte med och ger sin bild från forskarhorisonten  i detta avsnitt, tack till Sporthuset som genom Tommy Åström gett mig rätt att klippa in en del av deras podd i min. Lyssna gärna på den podden när du lyssnat färdigt på detta avsnitt som dessutom surrar runt TV-Spel, Hästhoppning i Falsterbo, Håkan Loob, Futsal och en massa annat.

Synpunkter: Thomas@idrottsutveckling.se

God Lyssning

Share This Post

Svensson Surrar #45 med Alexander Jepsen!

För exakt en vecka sedan -idag när avsnittet skickas upp- var jag och snackade med Alexander Jepsen vilket kom att resultera i två avsnitt. Dels ett som skickades ut i lördags vilket till största delen behandlade de ishockeylag i Småland som Alexander bevakar i sitt arbete som sportjournalist. Efter den pratstunden var kaffet emellertid inte slut så jag och Jepsen ja vi fortsatte att gaffla. Jag försöker mig på att ställa frågor och Alexander fick då svara till skillnad från vad han gör i sitt arbete då det är han som frågar. Det kom att droppas en hel del namn, föreningar och företeelser, såsom:

TAIF, Kevin Carlsson, Valbo, Daniel Ljungqvist, Remi, Hanhals, Eskil Norström, Schack, Tyrs Hov, Cirre Karlsson, Hockeykyrkan, HA74, Ståhlgren, Ola Jepsen, Nils-Gunnar Svensson, Björnen, Leffe Karlsson, Magnus Rahm,  Boro/VHC Oliver Ekman-Larsson, Fredrik Petersson, Burra.

Önskar dig en god lyssning!

Synpunker? Ja Tack Gärna till:
Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

Svensson Surrar #44 -En specialare med Alexander Jepsen

Med näsdukar då både jag och Alexander var rejält förkylda och en rejäl balja kaffe besökte jag Alexander Jepsen i Onsdags Till Vardags arbetar Alexander som sportreporter på Vetlanda Posten, Tranås Tidning, Smålands Tidningen och Smålands Dagblad. Detta avsnitt handlar i första hand om de lokala ishockeylagen och vad Alexander tror om deras framfart nu när fortsättningsserierna startar upp eller redan har startat i vissa fall. En trevlig stund kom det att bli bland mycket annat nämndes: Tranås AIF, Lenhovda IF, Oscar Fransson, Åseda IF, Nässjö HC, Edwin Karlsson, Boro/VHC, HA74, Mjölby, HC Dalen, HV71, Snöskottning, Tuppen, Wallin, Tingsryds AIF, TAIF, Västervik, IK Oskarshamn, Troja, pojklagshockey, Huge, Sudden.

God Lyssning!

Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post

# 43 Svensson Surrar med Gabriel Popanicic!

2017 års första avsnitt bjuder på ett samtal med Gabriel Popanicic målvakt i Sävsjöklubben HA74. Gabriel berättar om sin karriär och blickar framåt mot Alltvåan södra som HA74 tagit sig till efter grundserien. Det droppas en hel del namn såsom Christer Strömqvist, Peter Hedståhl, Robin Hedståhl, Novac Djockovic, Calle Castell, Stefan Könnye, Ola Jepsen, Nick Carlsson, Kristian Frisk, Simon Lantz, Pontus Hedståhl, Gustav Borglin, Lasse Svensson, Jan-Erik Modigs, Jesper Fasth, Röda Stjärnan, Eskil Norström, Anders Haglund, Claes Dahlbeck, Adam Almqvist, Henning Sohlberg, Joakim Berggren, Nils-Gunnar Svensson, Roger Ahlqvist, Christian Gustavsson, Emil Jidskog, Tranås AIF, Stefan Fransson, Tobias Ståhlgren, Patrik Ruiz, Jakub Komma. Gabriel eller Gabbe som han kallas berättar om sin tokigaste ritual någonsin, och avslöjar hur nära det var att det blev fotboll istället och vad det var som avgjorde till ishockeyns fördel.
Tack Gabriel för en trevlig förmiddag och till alla andra:
God Lyssning!

Synpunkter: Thomas@idrottsutveckling.se

Share This Post