Idrott är inte dyrt!

Nedanstående text är en bearbetad och förkortad version av en debattartikel publicerad i HA74:s klubbtidning Coast To Coast nr 4 2009. Många kommer till mig och påstår att ishockey är dyrt att utöva. Men att ishockeyn är dyr är oftast kvalificerat skitsnack!
Om en vara eller tjänst är dyr eller inte beror inte enbart på hur mycket pengar det kostar, det finns något i
den andra vågskålen också , för det Du betalar får Du något tillbaks. De spelare jag förra säsongen hade i HA74:s U – 11 lag hade möjlighet att träna 87 timmar till en kostnad av 1000 kr. På dessa träningar har det oftast varit fyra utbildade ledare på isen vilka uppmuntrat och pratat med varje barn samtidigt som barnen förbättrat sig i ishockeyns grunder. Den genomsnittlige spelaren i U-11 tränade 75 timmar vilket betyder att varje timme på is kostade mindre än 15 kronor!

I HA74 liksom i de flesta föreningarna  gör ledare och föräldrar allt för att hålla nere kostnaderna bl.a. har vi en begagnatshop, spelare i våra lag får låna byxor, föräldrar ställer upp som Chaufförer, vi säljer underkläder, vi har gratis slipning. Om Du får höra att Ishockeyn är dyr fråga då:

I förhållande till vadå?

Thomas Svensson Idrottsutveckling.se

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Share This Post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.