Tankar från ett Hotellrum i Vrigstad . . .

. . . den rubriken kan ju få vem som helst att tänka på en musiker i utförsbacken som minns de gamla goda tiderna med bitterhet och ett glas starkt i handen. Men så blir det inte alls! Det kommer istället att -föga överraskande- handla om sport, närmre bestämt om Ishockey. Anledningen är att jag fick med mig ett matchprogram från den EM-turnering för 16-årslag som spelades i Sävsjö Ishall 1992. Spelarna övernattade på Vrigstad Värdshus, det hotellet jag just nu ligger på och knackar ner dessa rader. (Jag går en kurs och en del av kursen genomförs i Vrigstad, jag har inte slarvat bort bilnycklar och plånbok på jobbet och är oförmögen att komma hem).

De spelare som var med i ovan nämnda turnering var (är) födda år 1976. En av dessa spelare Johan Davidsson får kommande helg sin HV71 tröja hissad i Kinnarps Arena. En del andra spelare har jag inte en aning om var de hamnade. Jag tar de Finska målvakterna som exempel. Jarno Saarelainen och Pasi Nätynki var de två ordinarie burväktarna enligt matchprogrammet. Efter en koll på eliteprospects visar det sig att de har ett par säsonger var i de finländska andra och tredjeligorna. Den finska målvaktsreserven hette Miikka Kiprusov. Med ett tiotal säsonger i NHL utsedd till bästa målvakt i den liga, han blev finländsk mästare, spelade OS och World Cup.

Tänk på detta alla som tvärsäkert uttalar sig om vem som kommer bli bra när spelarna bara är 16 år!

Lägger bilder (tagna med mobil, scannar ev senare) på laguppställningarna.

 

Tack till Kennet Ohlsson som sparar på allt!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Share This Post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.